Według izraelskich dietetyków nadużywanie żywności jest niczym innym jak całkowitą rozbieżnością między umysłem a działaniem, spożyciem i potrzebami organizmu. Zepsuta postać nie jest najgorszą konsekwencją nadwagi. Jest to również zaburzenie krążenia obwodowego i krążenia limfatycznego, różne zaburzenia metaboliczne, w tym kamica żółciowa i kamica moczowa, cukrzyca. Plus do tego możliwego" bukietu " ran-zmniejszona odporność organizmu na różne patogeny chorób zakaźnych i ropno-zapalnych, dolegliwości oddechowe.
Jednak w razie potrzeby można tego wszystkiego uniknąć. Najważniejsze, aby nie rozpaczać, ponieważ każdy może schudnąć. Po prostu nie spiesz się. Optymalny wskaźnik utraty wagi wynosi 2-3 kilogramy miesięcznie.
Izraelscy lekarze zalecają ścisłe rozważenie zgodności produktów . Na przykład mięso, jajka, ser można łączyć z zielonymi warzywami, ale nie jedz z mlekiem, produktami skrobiowymi, kwaśnymi owocami, kwaśną śmietaną, masłem i olejami roślinnymi. Ryba łączy się tylko z zielonymi warzywami. Mleko" nie zaprzyjaźnia się " z niczym. Tłuszcze są przydatne do spożywania tylko ze zbożami i zielonymi warzywami. Zielone warzywa są dobre z białkami i skrobią. Owoce bezkwasowe lepiej jeść samodzielnie lub z mlekiem, ale niepożądane jest łączenie ich ze zbożami, chlebem, białkami.
Najlepiej pić tylko wodę i czystą, bez wtrąceń mineralnych (przefiltrowaną, przegotowaną). Soki, mleko, kefir eksperci odnoszą się do żywności.
Izraelscy dietetycy zalecają pełne menu, które nie tylko przyczyni się do utraty wagi, ale także poprawi procesy metaboliczne, uwolni organizm od toksyn i stymuluje poprawę pracy wszystkich układów i narządów.
Reżim dietetyczny w ich rozumieniu nie jest wyjątkiem od diety niektórych produktów, ale ich racjonalne spożycie, biorąc pod uwagę zgodność, zawartość kalorii i strawność. "Siedzenie" na jednym produkcie lub nawet kilku jest nie tylko szkodliwe, ale także niebezpieczne dla zdrowia. Nawet kilka dni rozsądnej diety da pozytywny wynik.
Rano na czczo: od łyżeczki do łyżki oliwy z oliwek.
Po 15 minutach: szklanka jogurtu lub świeżego kefiru
Pierwsze śniadanie: sałatka z warzyw, do wyboru płatki owsiane lub gryczane, groszek, kukurydza, twarożek, gotowane jajko na miękko (co drugi dzień), niesłodzona herbata, najlepiej Zielona.
Drugie śniadanie : (12: 00-12: 30) 200-300 gramów niesłodzonych owoców
Obiad (14:30-15: 00): sałatka jarzynowa, winegret, zupa jarzynowa lub barszcz, gotowane lub gotowane na parze mięso (gotowana lub pieczona ryba); czarny chleb - jeden plasterek, pieczone jabłko.
Podwieczorek (18: 00-18:30): 300 gramów niesłodzonych owoców
Kolacja: szklanka kefiru lub jogurtu, mieszanka owoców. Mieszanka owocowa jest szczególnie przydatna dla osób z problemami w funkcjonowaniu jelit. Przygotowuje się go w następujący sposób: zmielić równe ilości suchych daktyli, moreli, fig, suszonych śliwek i orzechów włoskich. Te lecznicze produkty można popijać wodą lub herbatą.
Created with
Offline Website Software