Ta dieta pozwoli Ci pozbyć się 2-4 kilogramów. Zaletą tej diety jest to, że składa się z dostępnych produktów, zawiera warzywa i owoce. Wadą jest to, że dieta nie jest zbyt odpowiednia dla osób pracujących, ponieważ posiłki są zaplanowane na godzinę. Zaleca się wyeliminowanie cukru, ziemniaków, marchwi, buraków, roślin strączkowych z diety. Zaleca się stosowanie produktów mlecznych o niskiej zawartości tłuszczu.
Podczas przygotowywania sałatek użyj sosu: łyżeczki oliwy z oliwek zmieszanej z sokiem z jednej cytryny. Pij wodę co najmniej dwa litry dziennie, najbardziej preferowane są: woda mineralna, herbaty ziołowe, kompot z suszonych moreli (bez cukru), wywar z dzikiej róży, herbata hibiskusowa.
1 dzień
7.30-2 kiwi.
8.00-owsianka herkulesowa na mleku.
10.00-porcja jogurtu beztłuszczowego, filiżanka herbaty lub kawy.
11.00-jabłko.
13.00 - zielona sałatka doprawiona oliwą z oliwek i sokiem z cytryny.
15.00 - 80g gotowanej piersi z kurczaka, 100g kalafiora, 2 plasterki sera.
17.00-gruszka.
19.00-szklanka wywaru z kapusty.
19.30-omlet z dwóch jajek, biojogurt.
2 dzień
7.30-pomarańcza.
8.00-kasza gryczana.
10.00-tost z chleba razowego (z otrębami) z niesłodzonym dżemem, filiżanka herbaty lub kawy.
11.00-jabłko.
13.00-100g gotowanej chudej ryby.
15.00-warzywa duszone, surówka, bioogurt.
17.00-gruszka.
19.00-szklanka wywaru z kapusty.
19.30-zielona sałatka z dressingiem, niskotłuszczowy twarożek, bioogurt.
3 dzień
7.30-pół szklanki świeżo wyciśniętego soku i pół szklanki wody.
8.00-owsianka herkulesowa na mleku.
10.00-porcja niskotłuszczowego twarogu, filiżanka herbaty lub kawy.
11.00-jabłko.
13.00-100g gotowanej cielęciny.
15.00-sałatka, warzywa duszone, 2-3 plasterki sera.
17.00-4 migdały, 3 orzechy laskowe,1 Orzech włoski.
19.00-szklanka wywaru z kapusty.
19.30-kalafior zapiekany pod serem, bioogurt.
4 dzień
7.30-2 mandarynki.
8.00-kasza jęczmienna na mleku.
10.00-porcja jogurtu beztłuszczowego, kromka chleba razowego, filiżanka herbaty lub kawy.
11.00-jabłko.
13.00-100g gotowanych kalmarów.
15.00-zielona sałatka, duszone bakłażany, 2 plasterki sera.
17.00-po 4 sztuki suszonych moreli i suszonych śliwek.
19.00-jajecznica z pomidorami.
19.30-gotowane warzywa, bioogurt.
5 dzień
7.30-2 kiwi.
8.00-owsianka herkulesowa na mleku.
10.00-tost z chleba razowego (z otrębami) z niesłodzonym dżemem, filiżanka herbaty lub kawy.
11.00-jabłko.
13.00-100g gotowanej piersi z kurczaka.
15.00-sałatka Zielona, 100 g kalafiora lub brokułów, jogurt.
17.00-gruszka.
19.00-szklanka wywaru z kapusty.
19.30-pomidory zapiekane z serem, niskotłuszczowy twaróg.
6 dzień
7.30-pomarańcza.
8.00-kasza gryczana.
10.00-porcja jogurtu beztłuszczowego, kromka chleba razowego, filiżanka herbaty lub kawy.
11.00-jabłko.
13.00-warzywa duszone.
15.00 - 100g gotowanej ryby, zielona sałatka, plasterek sera.
17.00-4 migdały, 3 orzechy laskowe,1 Orzech włoski.
19.00-omlet z pieczarkami.
19.30-duszone warzywa, zielona sałatka.
7 dzień
1,5 kg jabłek na cały dzień (podzielone na sześć przyjęć).
Made with
Offline Website Builder